Recept – Saffranspannkaka

En underbar gotländsk pannkaka och efterrätt med ljuvlig smak av saffran. Servera saffranspannkaka med sylt och grädde.

Ingredienser
1 liter Arla gammaldags mjölk
1 msk Arla svenskt smör
1 ½ dl grötris
½ tsk salt
2 ägg
1 dl Arla vispgrädde
1 msk strösocker
0,5 g Kryddskafferiet saffran
½ dl russin
2 dl Arla Ko® vispgrädde
sylt

Gör så här
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt ris, salt och ca 3 dl av mjölken.
Koka upp under omrörning.
Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning.
Lägg ner kanelstången.
Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min.
Rör om då och då.
Passa noga så att gröten inte kokar över.
Låt svalna.
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop ägg, grädde, socker och saffran.
Blanda ner det och russin i gröten.
Häll det i en smord ugnssäker form.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Fler recept från oss tillsammans med Arla-köket kan du hitta här.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kidsonse/kryddskafferiet.se/wp-content/themes/grid/content-single.php on line 101

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/kidsonse/kryddskafferiet.se/wp-content/themes/grid/content-single.php on line 103

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *